Mitä sinun pitää tietää dopamiinista ja serotoniinista?

Tiedätkö mitä eroa on dopamiinilla ja serotoniinilla? Tässä artikkelissa kerromme miten nämä kaksi välittäjäainetta tuovat meille hyvää oloa.


Hermot pettää?

"Hermot pettävät" ei ole vain sanonta. Lue miten hermomme pettävät, mitä heikot hermot oikeasti tarkoittavat ja miten hermosi voivat levätä.


Kuinka saada lisää hyvää mieltä ja mielenrauhaa serotoniinista?

Kärsitkö epävarmuudesta, murehtimisesta, alavireisyydestä, uniongelmista tai kummallisista kivuista? Voi olla että serotoniinitasosi eivät ole kohdallaan. Lue kuinka voit saada lisää serotoniinia kotikonstein.


Kosketuksen taikavoima

Mitä tekemistä kättelyllä on synnytyksen ja seksittömäksi muuttuneiden parisuhteiden kanssa? Enemmän kuin ehkä arvaatkaan. Lue miksi koskettaminen on tärkein tapa lisätä luottamusta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.


Oletko koukussa stressiin?

Aiheuttaako kiire riippuvuutta koska siitä saa lisää energiaa ja paljon aikaiseksi


Ain’ laulain työtäs tee

Muistatko vanhan Disneyn Lumikki-elokuvan biisin “Ain’ laulain työtäs tee”? Emme tiedä miten hyvin Walt Disney tiimeineen oli perehtynyt neurologiaan, mutta ehdotus on erinomainen myös stressinhallinan näkökulmasta. Lue uusin artikkelimme äänen ja laulun merkityksestä hyvinvoinnillemme.


Miksi alkurakkaus on niin ihanaa ja kamalaa?

Miten hormoonit selittävät alkurakkauden ihanuuden ja kamaluuden?


Tunnistatko hermoston kolme eri tilaa?

Osaatko nimetä hermoston kolme eri tilaa? Joko tiedät miksi niiden tunnistaminen itsessä ja muissa on tärkeää? Lue johdatuksemme hermostoon ja vagushermoon!


Kuinka saada lisää potkua dopamiinista?

Tuntuuko sinusta ettet saa mitään aikaan. Onko sinulla keskittymisvaikeuksia? Ehkä kärsit dopamiinin puutteesta. Lue miten voit saada sitä lisää.


Suuteletko tarpeeksi usein ja paljon?

Kuinka usein suutelet? Jos suutelet yhtä harvoin kuin valtaosa suomalaisista pariskunnista, menetät tärkeän tilaisuuden parantaa elämääsi!


Voivatko erilaiset aivokemiat pilata parisuhteen?

Voivatko erilaiset aivokemiat johtaa ajan myötä parisuhteen päättymiseen? Lue miksi on hyvä tunnistaa mikä välittäjäaine ohjaa sinua ja kumppaniasi.


Mitä jokaisen vastarakastuneen ja sinkun tulisi tietää?

Oletko sinkku tai vastarakastunut? Varo tätä ansaa, joka usein pilaa tuoreen parisuhteen! Parisuhteen alku on usein pelottava ja stressaava, mutta miksi.


Onko sinulla pala kurkussa?

Miksi kurkkuamme kuristaa kun ahdistumme tai pelkäämme? Miksi pidätetty itku tuntuu palana kurkussa? Lue miten voit helpottaa kurkun kuristusta.


Tiesitkö tämän omasta mikrobiomistasi?

Joko olet kuullut mikrobiomista eli omasta uniikista bakteeristostasi? Tiedätkö millä kaikilla tavoilla se vaikuttaa elämääsi tälläkin hetkellä?


Vaikuttavatko bakteerit parinvalintaamme?

Käykö tie miehen tai naisen sydämeen vatsan kautta? Tieteellä on tähän sanontaan yllättävä vastaus. Lue miten tuoksu voi vaikuttaa parinvalintaan.


Miksi rakastuneiden ei kannata tekstailla

Kuinka paljon aikaa sinä tai vastarakastunut ystäväsi on käyttänyt rakkauden kohteen tekstiviestien analysointiin? Tässä jutussa kerromme miksi ja miten moderni teknologia pilaa parisuhteet --  ja mitä voimme tehdä ongelman estämiseksi.


Pidä pää kylmänä

Ottaako kylmä kevät päähän? Sen sijaan että kiukuttelet asiasta kotona, mene käymään ulkona tavallista vähemmässä vaatetuksessa. Lue uusimmasta jutustamme miksi ja miten kannattaa pitää “pää kylmänä”.


Onko PMS keksitty juttu?

Monet naiset kokevat kärsivänsä juuri ennen kuukautisia mielialan vaihteluista, turvotuksesta ja finneistä. Monet miehet uskovat yhä PMS:n olevan vain naisten keksimä tekosyy kiukutella kerran kuussa. Lue jutustamme mistä kuukautisia edeltävissä oireissa on oikeasti kyse ja mitä hyötyä niistä voi olla.


Neljä jännittävää faktaa naisista

Tiedätkö miksi naisten kannattaa juoda kahvia kun on kiire? Tai miksi uni on naisille tärkeämpää kuin miehille? Miksi monet naiset ovat vilukissoja?


Stressaako vatsasi sinua?

Jokainen tietää miten stressi voi saada vatsan kipeäksi ja sekaisin, mutta tiesitkö että huonossa kunnossa oleva suolisto voi olla syypää siihen että stressaannut?


Mitä eroa on probiooteilla ja prebiooteilla?

Mitä eroa on probiooteilla ja prebiooteilla ja miksi sinun olisi hyvä saada ruokavaliostasi molempia.